måleri

Denna målning gjorde jag när jag gick på Pernbys målarskola åren 05-07, nu tänkte jag ta upp temat igen och skapa lite mer obehagligt vackra tavlor.

Lucia

Idag var det luciafirande på mina brorsöners dagis och fy vad det regnade, var ett riktigt ruskväder, det känns som fina dagar med snöbelaggda gator är ett minne blott.

Det gick inte att fira ute som planerat så allt hade blivt inflyttat.
Väl inne trängdes föräldrar, syskon och övriga släktingar. Men med lite vilja så lyckades man få sig en bra ståplats med en två meter lång människa framför sig.

Det var många som inte kunde se nåt så fröknarna fick be de flesta att sätta sig på golvet istället, vilket dom gjorde och då kunde även lilla jag se det fina luciatåget. Jag grät till och med en skvätt.

Föräldrar som fotade så det blixtrade i hela salen fast man inte fick för det störde barnens koncentration, det såg ut som en pressfotografering, ja vem hade egentligen den snyggaste luciaklänningen..?

Julbord med släkten

Jag hade ställt klockan på 10:00 idag, självklart lyckas jag ändå sova till 12:00.
Jag vet ju när jag ställer klockan att jag aldrig kommer gå upp i tid ändå, så varför?

Pratade med en kompis i telefonen ett ganska bra tag om ditten och datten, tiden försvann och jag kunde bara ta en
dusch på 5 minuter för att slippa stressa sen, duschen stängdes av efter 20 minuter..

Sen käka jag två knäckemackor och kände mig lite orolig över om jag blivit lite för mätt inför julbordet som skulle vara
kl 15.00, men jag brukar kunna få i mig ganska mycket..

Sen kunde jag inte hitta mina nya svarta stumpbyxor som jag var tvungen att ha eftersom alla mina andra är antingen maskor i eller helt noppriga, jag letade som en tok och rev ut nästintill hela garderoben på golvet, samtidigt som fula grodor flög ur munnen, tänk att man kan tappa humöret bara för en sån sak.


Klädval tycker jag är svårt, speciellt till julbord, helst ska man inte ha några kläder alls, eller ja det kanske inte vore så praktiskt ändå, men iallafall inga kläder som sitter åt eftersom magen bara växer och växer, mer och mer, tallrik efter tallrik, slafs, slafs. Mjukisbyxan har kommit en bra bit påvägen, men det känns som att det aldrig kommer bli helt okej att ha dom på sig vid dessa tillfällen då dom verkligen behövs.

Gästerna avnjuter god mat och trevligt sällskap, det skålas med julmust och snapps. Personal som försöker hålla god min medan de sjunger julsånger för alla gästerna, folk som suckar över att de måste ta ett uppehåll från maten och tappert vänta tills allsången är avklarad.

Det fanns så mycket mat att välja mellan, och det är så festligt att plocka på sig ett lass med mat som man inte ens vet vad hälften är, jag var väldigt nöjd efter julbordet kan jag säga! :)
Nu står jag mig flera dagar.


RSS 2.0